Praksisplass film & video

Står du uten jobb og skoleplass og er mellom 15-22 år kan du få en praksisplass på film & video avdeling hos Riverside ungdomshus (praksisen foregår på Frigo, Friluftsenteret i Gamle Oslo).

Kontakt oss på telefon 234 314 65 dersom du er interessert i en praksisplass hos oss. Vi har praksisplasser på web & grafisk, ikt samt film & video.

Kursstart web & grafisk er i august og januar. Opptak skjer også fortløpende gjennom hele året så lenge det er ledige plasser.

Har du lyst til å lære å lage film og tv? På kurset vil du lære å bruke profesjonelt kamera, lyd- og redigeringsutstyr, samt å forstå grunnleggende begrep innen planlegging og gjennomførelse av mindre filmproduksjoner. Vi reiser på ekskursjoner til blant annet Telenor, TV2 og NRK i tillegg til andre sosiale aktiviteter.

Det gis individuell opplæring i alle fagdisipliner. Uansett faglig ståsted når du begynner på kurset vil det være mye å hente enten du er helt nybegynner eller en mer erfaren i bruk av Mac og Pc.

Varighet

Kursene/praksisplassene varer i 3 måneder, og du har mulighet til å få forlenget praksisperioden i inntil 10 måneder. Alle kursdeltakere får praksispenger fra NAV i perioden de deltar på kurs.

Tid/sted for kurset

Alle hverdager fra 09.30-15.30, på Hersleb skole.

Utstyr/programvare

Vi bruker primært Mac, men har også pc’er til disposisjon. I bruker samme handy-cams som NRK, har profesjonelt lydutstyr m.m. Til videoredigering bruker vi Final Cut, men har også lisenser på Adobe Premiere.

Elevarbeider

Aktiv til VM 2011 – Gamle Oslo tilgjengelig for deg

Stem og bestem – en valgvideo for ungdom

iMorra – En Drømmeutstilling – en utstilling av og for ungdom

Ungdomskonferansen 2008 – respekt, konflikt og konflikthåndtering

I løpet av praksisen vil du kunne lære å

  • Skrive eget manus
  • Regissere
  • Være skuespiller
  • Film- og lydklipp
  • Lage forskjellige filmproduksjoner

Laste ned brosjyre

Se på undervisningsplan

Se på tidligere videoer

Velkommen til kurs i FILM & VIDEO

Kontakt mobil: 930 05 872
Kontakt FILM & VIDEO-praksisplass