Fra Riverside-prosjektet til Riverside ungdomshus

Konseptet ble lagt fram av Mehrdad Ganji til Bydelsadministrasjonen i oktober 1998. Etter positive signaler fra Rådhuset ble forslaget utredet av Libe S. Rieber-Mohn (daværende seksjonsleder for Ungdom og Fritid) og Mehrdad Ganji (daværende leder for Friluftssenteret i Gamle Oslo, FRIGO). Forslaget ble drøftet med ungdomsarbeidere i 3 bydeler i Oslo indre øst, noen forskere, Barnevernet, og forebyggende avdeling i Politiet. Forslåtte tiltak i prosjektet ble satt i gang gradvis fra sommeren 1999.

Torbjørn Jagland på Riverside ungdomshus

 

Grønland i Oslo viste seg fra sin beste solside da daværende utenriksminister Torbjørn Jagland foretok den offisielle åpningen av Riverside-prosjektet lørdag 18. august 2001.

Østkantprofetene Breakdance - irfan

Torbjørn Jagland og byrådsleder Erling Lae i bakgrunnen var blant tilskuerne da rapperne «Østkantprofetene» rappet sin hyllest til Oslo (til venstre), og breakdansere gjorde akrobatiske triks til publikums store begeistring (til høyre).

Til de mange oppmøtte fortalte Jagland at han var imponert over de mange aktivitetene ved Riverside. Han takket prosjektleder Mehrdad Ganji for hans entusiasme og pågangsmot i arbeidet med et prosjekt som er til inspirasjon for hele det norske samfunn. Jagland erklærte at han ønsket å støtte opp under Riverside videre fremover som et sted for moderne norsk ungdom.

Byrådsleder Erling Lae som også deltok i åpningen sa at Riverside er et symbol på det flerkulturelle Oslo, og at prosjektet er noe av det lureste som er gjort i byen.

Prosjektbeskrivelse

RIVERSIDE-prosjektet – Et sted for ungdom i Oslo. En presentasjon av Riverside-prosjektet, utgitt av Utviklingsenheten ved avdeling for oppvekst og fritid.

Les prosjektbeskrivelsen