Lyden av Tøyen – et annerledes plateprosjekt. En musikalsk reise som begynner og ender på Tøyen

Lyden av Tøyen – bok og cd design ble laget av fagkonsulent for web&grafisk praksisplass på Riverside ungdomshus. Dette var et stort prosjekt Riverside gjorde for å fremme «Lyden av Tøyen» prosjektet, og SeFi.

Dette var både et kulturelt og musikalsk prosjekt hvor musikk ble skapt på ulike steder rundt om på Tøyen sammen med både unge og gamle.

Lyden av Tøyen bok og musikkcd

Lyden av Tøyen – et annerledes plateprosjekt. En musikalsk reise som begynner og ender på Tøyen.

Forordet i Lyden av Tøyen boken og musikkcd:

En bydel i vinden. Store visjoner, strategier, bevilgninger, prosjekter. Og i alt dette. Først og fremst, Tøyen er stemmene, historiene, , lydene, menneskene. Det som er viktig i livet.
Gjennom musikkprosjektet «Lyden av Tøyen» har vi ønsket å samle lyder og historier for å skape noe sammen. Vi har gått rundt med mikrofon og kladdebok. Møtt ekte folk. Folket på Tøyen.
Vi har drukket kaffe, sett, lyttet, pratet, skrevet og spilt sammen. Felles for oss alle er at vi ønsker å si noe om livet på Tøyen, det vi tenker på og bryr oss om til daglig.
Platen du sitter med i hånden er resultatet. Vi kunne samlet og laget tusenvis av andre historier og variasjoner. Denne plata representerer bare noen av dem.
Innspillingen av «Lyden av Tøyen» har bydd på en halsbrekkende og unik reise. Det å lage en plate der «bydelen» skal være artisten er ganske enestående i seg selv. Selv om musikkprosjektet nå er over, håper vi at “Lyden av Tøyen” kan leve videre og inspirere til andre typer brobygging.
Vi mener at vi har lyktes med å finne ut av hvordan en bydel kan høres ut. Nå kan du lytte og selv bedømme om vi har fått det til!

Riverside ungdomshus - kompetansesenter for ungdom
Select Language
X