To kurdiske flykntinger hekta på friluftslivet

Kaweh Almassy og Sharam Khalifhe drømmetur til Svalbard

Foredrag på Riverside ungdomshus onsdag 26/4-17.

Kaweh Almassy og Sharam Khalifhe kommer til Riverside for å fortelle oss om det å utfordre seg selv, prøve på det ukjente og gå etter drømmen!

Kaweh og Sharam  kom til Norge som kurdiske flyktninger fra Iran, og er i dag hekta på friluftslivet.

I 2013 fikk de oppfylt sin drømmetur på Svalbard, da de sammen med Cecilie Skog og Aleksander Gamme gikk sin første vinterekspedisjon med ski og pulk. Bare et drøyt år senere, oppfylte de sin neste drøm ved å krysse Grønland på egenhånd. Og når vi snakker om Grønland i denne sammenhengen, mener vi ikke området rundt Riverside, men den kjempestore is- og snøbelagte øya mellom Norge og Canada!

Foredraget tar dere med på deres flukt og reise; fra kummerlige forhold i flyktningleiren i den ugjestmilde irakiske ørkenen til et nytt og kaldere liv i Norge. Med en lett og humoristisk tone forteller de om deres turdrømmer fra den arktiske villmarken, og deres spennende planer for neste jakten på en ny stor drøm.

Da vi på Riverside kom i kontakt med Kaweh for en liten stund siden fant vi ut at dette skulle ikke handle om at ungdommer nødvendigvis skal ha som mål å gå til Nordpolen. Men deres fortelling handler først og fremst å komme seg gjennom store utfordringer, planlegge, tørre å prøve noe nytt og annerledes og følge drømmer. Deres historie kan overføres til så mange andres liv, situasjon og drøm – og vi håper noen finner inspirasjon og motivasjon til å på sin egen måte å finne sin vei og nærme seg drømmen!

Vi serverer mat fra ca. kl. 18 for de som vil delta på foredraget.

Foredraget starter kl. 19.

Veiledning, PC’er og andre aktiviteter er stengt fra kl. 18.

Arrangementet er gratis!

Riverside ungdomshus - kompetansesenter for ungdom
Select Language
X